Priset styr vilka besökare man får

I Engelska The Telegraph hade man en artikel i våras, om hur man vill få bort alla stökiga ungdomar som besöker resmål, men som inte ger några eller åtminstone mycket få inkomster.

Loga DestinationEuropa
DestinationEuropa

Nu är man sura i Aya Napa och på andra så kallade Ungdosmresemål. Borgmästaren i Ayia Napa har bestämt sig för att sätta stopp för alla dessa ungdomar som inte kan hålla sig till sunt förnuft, utan bara super och förstör för andra besökare. De ungdomarna är ju egentligen inga besökare som orten tjänar några pengar på, de skapar egentligen bara dåligt rykte och skrämmer bort de besökare som vill spendera lite av sin semesterkassa på orten, och på så sätt gynna ortens befolkning.
Det finns andra orter som har eller har haft samma problem. Den som först tog tag i detta var Magaluf. Här tog man tag i dessa problem redan 2014 och idag värderas orten som en lyxort, något högre priser, men ändå mycket prisvärt. Vill man undvika platser där dessa ungdomar är mest frekvent, så är det bara att ta fram listan över vart det är billigast att semestra. Sunny Beach i Bulgarien är den absolut billigaste orten enligt listan, Där kostar en trerätters middag för två inkl vin, samt en flaska öl och kaffe £37,33 vilket motsvarar lite drygt 450 sek. Det är den i särklass stökigaste orten att semestra på, enligt The Telegraph. Man kan läsa liknande iakttagelser på Lads Holyday.com.

Lycklig Strandflicka.
Lycklig Strandflicka.

I Sunny Beach kan man hyra en lägenhet för fyra personer för lite drygt 2000 per vecka, drygt 500 sek per person. Sådana erbjudanden gynnar knappast orten, om man vill ha in några spänn. I stället får man alla dessa ungdomar som i princip super skallen av sig. Jag trodde i min enfald att de svenska ungdomarna toppade den listan, men se där hade jag fel. Brittiska ungdomar ska tydligen vara de allra värsta, följt av Normännen. De senare kan jag förstå, det är inte bara i skidspåren de ska vara bäst, även på denna, mindre smickrande lista vill de vara med. Jag läser att man börjat bötfälla de som stör ordningen mest även i Sunny Beach, det lär väl ta några år innan man ordnat till detta. Jag tror ju att man skulle ha betydligt större utbyte om man till exempel plockade i barnfamiljer. Deras plånböcker är väl kanske inte så där våldsamt välfyllda, men det skulle definitivt sänka ortens kostnader för ordningsmakten, och kanske också sänka skadegörelsen.

Dela gärna denna Artikel