9 – Niedersachsen

Skrevs den av

Niedersachsen

Till ytan är Niedersachsen den näst största förbundslandet, efter Bayern. Denna del av Tyskland hade Britterna som ockupationsmakt. Huvudstaden är Hannover, trots att de båda större städerna Hamburg och Bremen ligger inom Förbundslandets område, men de är egna förbundsländer.

Resa till HannoverDet är väldigt lätt att resa till Hannover. Antingen tar du bilen eller så åker du bekvämt på tåget. På omkring 13 timmar tar du dig till Hannover, tyvärr lite hög kostnad, från €375. Du kommer billigare undan om du köper ett Interrail på fyra resdagar, för omkring €250. Du läser mera om tåg i Europa på vårt magazin

The Sidewalk Judge


The Sidewalk Judge finns även i Hannover. Här sitter den äldre erfarne mannen och vill fördriva några timmar med att berätta och ge råd till förbipasserande oavsett om de vill höra eller ej. Statyn finns i många städer och mannen sitter alltid på en parkbänk. Han bjuder in förbipasserande att slå sig ner och lyssna. Ursprungliga statyn är gjord av J. Seward Johnson.

I Niedersachsens huvudstad - Hannover - finns denna staty - The Sidewalk Judge
I Niedersachsens huvudstad – Hannover – finns denna staty – The Sidewalk Judge

Stora industrierDelstatens största industri är Wolkswagen som har sitt säte i Wolfsburg. Det finns även en stålindustri, Salzgitter och Peine.

Fotbollslaget i BundesligaHannover har ett lag i högsta tyska ligan, Bundesliga. Du köper enkelt biljetter på lagets hemsida. Laget spelar på HDI-Arena, en arena som byggdes 1954, då för 73 000 besökare. Numera är arenan ombyggd, senaste till Fotbolls VM 2006. Publikkapaciteten har sjunkit till 48 000, men man har fått en modern arena, som numera inte enbart visar fotboll, det finns massor av konserter inbokade på arenan. HDI är ett tyskt försäkringsbolag med säte i Hannover.

Tyskland

Dela gärna denna Artikel