1 – Baden – Württemberg – utmärkt

Skrevs den av

Baden – Württemberg

Längst ner i sydväst ligger denna förbundsland, som har Stuttgart som huvudstad. Det bor lite drygt tio miljoner i förbundslandet, som bildades den 25 april 1952 genom en sammanslagning av tidigare delstaterna Baden, Württemberg-Baden och Württemberg-Hohenzollern.
Detta natursköna förbundsland har Donaus källa inom sig, och här rinner även Rhens bifloder Neckar och Main. Rhen utgör gränsen till Frankrike, och även delar av gränsen till Schweiz. Den gränsen har även Bodensjön som en naturlig del.
Schwarzwald
Trots att distriktet Schwarzwald ligger här, så kan du inte få en schwarzwald-tårta här. Jo, det kan du få, men inte i den meningen som vi i Sverige menar, den med grädde och choklad. I Södra Tyskland handlar det om en chokladbotten, en mousse och så toppas det hela med körsbär, i och för sig ganska god, men inte som jag förväntade mig när jag beställde. Jag är ju van med massor med grädde och choklad.
Förbundslandets ekonomi
Tillsammans med grannstaten Bayern, så tillhör Baden- Württemberg de förbundsländer som har den absolut starkaste ekonomin och starkaste tillväxten. Men det är klart, har man företag med namnen Daimler, Porsche, Audi, Bosch, Kärcher och liknande inom industrin, och lägg därtill textilindustri, med namn som Hugo Boss, Trigema och Steiff, så kan det inte bli annat än en mycket stark ekonomi.

Tyskland – Huvudsida

Dela gärna denna Artikel