40 – Spanien

Om Spanien kan man säga mycket. Många är vi svenska som besökt landet på någon semester, ofta med charter, du vet man skuttar in i en plåttub, där det är kallt och snö, sätter sig, käkar lite mat och dricker gott i några timmar, så reser man sig, kliver av och möts av en stark sol, och en tryckande värme, undrar egentligen varför man bytte ut sina fina vita soldagar hemma, men som alla andra kastar man sig ner på närmaste strand, eller på senare tid, skippar man stranden och lägger sig vid hotellets pool. Bränner sig, dricker mera Cava, vaknar lite trött dagen efter. Tja känner du igen dig? På senare tid har detta styrts upp, det är inte bara vin och bad som gör att besöket i landet kan bli ångerfyllt, de allra flesta vill uppleva annat, och då kan jag enkelt meddela att det finns hur mycket som helst att uppleva. Du kan ännu sätta dig i plåttuben och ta dig till landet. Men sedan ska du bryta den gamla trenden, den att åka med till hotellet och vara på invigningskvällen. I stället tar du in på hotellet, men du sätter dig i baren med ditt resesällskap, tar fram en guidebok, och utforskar vad som finns att besöka. Gör en plan, fundera på hur ni ska förflytta er, bil, tåg, fots, taxi, det finns mycket. Så följer ni planen och besöker en massa grejer, som ni alla gillar, om det är att sitta på torget eller hamnen i Marbella, och spana på rikisar, eller bada, på en berömd strand i Barcelona, eller kolla på La Seu – Domkyrkan i Barcelona, eller besöka några vingårdar i Rioja. Oavsett vad ni väljer så är jag övertygad om att ni kommer att må betydligt bättre när ni åter är på väg till jobbet, ja jag skulle tro att ni till och med längtar tillbaka.
På de här sidorna, samlar jag på mig massor av grejer som du/ni kan besöka, eller annan information om landet. Ta del av detta, dela gärna. Det är helt gratis. Om ni vill får ni mycket gärna gynna våra sponsorer. På det sättet ramlar det in några ören även till oss som skriver denna sida, och vi kan fortsätta. Vill du nästa gång besöka något annat land, vi har allar Europas 49 länder här, du bör kunna hitta dina favoriter, om inte annat så hittar du massor med info om Europas alla länder. På den här delen handlar det uteslutande om Spanien. Det kommer så småningom att utmynna i guideböcker, små elegante ebäcker som du köper hos din näthandlare och som du enkelt laddar ner i din smartphone eller surfplatta, och som du kan ha med dig över allt, utan att det tynger speciellt.

Det finns många anledningar till att besöka Spanien och uppleva landet som besökare. Tapas eller Pintxos som man säger i Baskien. Vinet från Rioja. Paellan. Men va kattsiken, det är ju bara nöjen som frestar gomen. Finns det inget annat som kan locka? Maten räcker långt, men det finns en hel del mera som lockar.

Spanien – Alltid en vy!

Spanien - alltid en vy!
Spanien – alltid en vy.

Våra rubriker för Spanien

Costa del Sol, den spanska solkusten.
Det spanska inbödrdeskriget

Notiser från Spanien

Vi jobbar hela tiden med våra bloggar, de här rubrikerna har vi satt upp för Spanien. Vi lägger ut detta allteftersom vi har skrivit färdigt.

Spaniens historia
Nuvarande politiska system inkluderat aktuell politik
Regioner
Ekonomin
Kulturen
Arbetsmarknad
Speciella seder och bruk
Sociala förhållanden
Geografi, klimat och medelväder, inklusive högsta berg, största sjöar, floder och liknande. Havskust
Befolkning, folkgrupper och eventuella språk
Rena fakta i form av yta, befolkning, större städers storlekar,
Turistorter och besöksmål
Det spanska vinet
Köra bil i Spanien

Dela gärna denna Artikel