Glaciär Express

Skrevs den av

Glaciär Express

Glaciär Express, det här är en upplevelse utöver det vanliga, en legendarisk tågresa i total komfort. Du kan åka från den klassiska skidorten St Moritz till Zermatt, en resa som tar knappt åtta timmar till en kostnad av ungefär 13 000 i första klass, då inkl fönsterplats.

I biljettpriset ingår en femrätters meny Kaffe med chokladkoffert och lite annat tilltugg. Det är inte helt gratis, men det är upplevelser hela dagen, upplevelser som du knappast kommer att glömma. 291 broar passeras liksom 91 tunnlar.
Om du letar efter resan på nätet ska du veta att den ibland kallas Bernina Express. Utifrån denna turistattraktion har man givetvis skapat en stor souvenirbutik, där du kan köpa det mesta från Vykort för några Scweizerfranc till ett eget tågset, av Märklin för 215 CHF (cirka 2200 sek.)

Glaciärexpressen
Glaciärexpressen

Du kan välja vilken väg du vill åka. Du kan börja i den klassiska vintersportorten St Moritz och ta dig hela vägen till Zermatt, där du har den klassiska Matterhorn i bakgrunden. Toppen som är ett varumärke för ett berömt schweiziskt chokladmärke, Toblerone. Zermatt ligger på 1600 meters höjd. På vintern åker du skidor här och på sommaren vandrar du i alperna som omger den lilla byn (knappt sextusen invånare.)

Ska du sova över här, så bör du ta med dig stora sedelplånboken, ett rum kostar omkring 2000 sek/natt.) Ska du bo så är det bättre att ta på andra ändan av banan, St Moritz. Där kommer du undan med hälften, dvs omkring en tusenlapp för ett DR. Det finns i Zermatt-klass även i St Moritz, men du kan komma undan med lite lägre priser.

Bernina Express
Bernina Express

Sätt den här resan på din bucketlista, och du har något att tala om resten av ditt liv.

Dela gärna denna Artikel